Majiteľ trnavského TANEX-u potvrdil novinku, k predaju značky Fiat pribudne Mazda

O rok to bude už štvrťstoročie, čo úspešne podniká v automobilovom sektore. Jeho firma Tanex Trnava, ktorá je autorizovaným predajcom značky Fiat a Fiat Professional pre trnavský región, si za ten čas na trhu získala pevnú pozíciu. Majiteľ firmy Vladimír Tanečka, ktorý spoločnosť založil, verí, že za tým stojí proklientský prístup a poskytovanie kvalitných a spoľahlivých služieb.
Majiteľ trnavského TANEX-u potvrdil novinku, k predaju značky Fiat pribudne Mazda
Vladimír Tanečka vedie firmu TANEX Trnava už 24 rokov.
 
Inklinovali ste k autám už od detstva?
- V podstate od základnej školy som sa hrabal v otcovej garáži na Prednádraží. Stretávala sa tam chlapská partia, z toho dvaja boli automechanici. Stále sme tam niečo majstrovali.
 
 
Aj ste si zababrali ruky od oleja, alebo iba obdivovali vizuál?
- Vždy ma inšpirovali nablýskané krivky nových tátošov. Neraz som sa však z garáže vracal zababraný aj od oleja a doma som dostal od mamy po ušiach. Boli to pekné časy.
 
 
Kedy u vás vznikla myšlienka venovať sa predaju automobilov?
- Krátko po revolučnom roku 1989. Kamarát mi priniesol ukázať automobil z Talianska a rozdebatovali sme myšlienku dovozu jazdených áut. Následne sme tam vycestovali a priviezli Fiat Uno 1.3 diesel. To bol náš úplne prvý automobil, ktorý sme hneď na druhý deň predali. Záujem ľudí o tieto vozidlá bol veľký.
 


 
Ako podnikateľský príbeh pokračoval ďalej?
- Dopyt ďalej rástol, vozili sme stále nové autá, až bol záujem taký veľký, že sme si na ulici 9. mája otvorili prvý autobazár. Prenajali sme si prvú nehnuteľnosť na mieste, kde predtým opravoval známy trnavský mechanik pán Kováč autá a motory. Priestory motoristi vtedy už dobre poznali, takže sme mali výhodu. A darilo sa. Najprv sme otvorili predaj jazdených vozidiel, neskôr pridali predaj náhradných dielov, ktoré sme tiež dovážali z Talianska. Ľudia si žiadali aj servis, krátko na to sme teda angažovali prvých mechanikov. Vývojom sme sa dostali do fázy, keď boli priestory pre nás malé a málo reprezentatívne.
 
 
Vtedy prišlo k oficiálnemu prepojeniu so značkou Fiat?
- Navštívil som sídlo značky v Prahe a v roku 1996 sme podpísali zmluvu o budúcej zmluve, s tým, že ak splníme štandardy, môžeme získať zastúpenie značky pre trnavský región. Potom to už malo rýchly spád, podarilo sa nám kúpiť pozemok na Nitrianskej ulici, kde vznikol na jeseň 1998 súčasný showroom a sídlo Tanexu.
(Prevádzku mali pôvodne na ulici 9. mája.)
 
 
Prečo vás oslovila práve talianska značka Fiat?
- Vždy som mal rád tieto vozidlá. Svojho času som vlastnil Fiat 850 i Fiat 127. Veľmi som túžil po 125-tke, ale to boli pridrahé autá. Navyše, išlo o jednu zo značiek, ktorá sa predávala aj vo vtedajšom Tuzexe. Na svoju dobu to boli špičkové autá, ktoré sa tu dali kúpiť okrem Škodoviek, Moskvičov, Volgy alebo áut typu Lada. Talianske mali iný punc. Tu kdesi vznikla moja väzba k tejto značke.
 
 
Čo bolo najdôležitejšie pre úspešný štart firmy?
- Podaril sa nám výstrel do čierneho. Po revolúcii nastal vo verejnosti hlad po jazdených zahraničných autách, no v ponuke bola iba úzka škála vozidiel. Vtedajšie autobazáry prevádzkoval iba štátny podnik. Išli sme vlastnou vyšliapanou cestou, postupne sme pridružili aj autopožičovňu a autodopravu. V rámci Trnavy sme si vytvorili stabilné miesto i klientov a svojím vlastným tempom rastu sme išli ďalej.

 
Aké je vaše krédo vo vzťahu k zákazníkovi?
- Sklamať zákazníka môžete iba raz a spraví to veľmi negatívnu reklamu. Preto sa snažíme uspokojiť klienta maximálne ako to ide. Starostlivosť poskytujeme od výmeny vypálenej žiarovky až po výmenu starého vozidla za nové. Našim pracovníkom vštepujeme, že zákazník je najdôležitejší.
 
 
Koľko hodín trávi v práci úspešný podnikateľ ako vy?
- Fyzicky som v práci minimálne osem až desať hodín. Zabuchnutím dverí na kancelárii to ale nekončí. Doma ďalej rozmýšľam nad vecami, ktoré treba vo firme zlepšiť a vybaviť.
 


 
Ktoré z vozidiel v ponuke Fiat-u je vašou srdcovkou?
- Mojou srdcovou záležitosťou je jednoznačne Fiat Ducato. Ide o úžasné vozidlo, ktoré môžem odporučiť každému, kto podniká a potrebuje úžitkové vozidlo na prepravu tovaru či osôb. Z osobných vozidiel mi učaroval crossover - nový Fiat 500X, ktorá spĺňa všetky vlastnosti dobrého a štýlového vozidla.
 
 
Ak sa pozrieme na štatistiky, máte spočítané koľko áut ste za takmer dvadsať rokov existencie firmy predali?
- Môže to byť asi 4500 vozidiel.
 
 
Koľko ľudí zamestnávate?
- Momentálne dvadsať.
 

 
V Trnave sa hovorí, že pod Tanex prejde aj značka Mazda. Je to pravda?
- Áno, môžem túto informáciu potvrdiť. Momentálne sme vo fáze stavebného procesu a v najbližších dňoch začneme s výstavbou nového dílerstva a pre región Trnavy budeme zastupovať aj značku Mazda. Otvorenie nového showroomu a servisu Mazda, ktoré vzniknú na Nitrianskej ulici v dotyku súčasnej prevádzky Tanexu, plánujeme do 15. októbra tohto roku. Vybudujeme 400m2 výstavnej plochy, servis bude spoločný pre obe značky, na tento účel plánujeme prijať ďalších piatich zamestnancov. Servis dopĺňame momentálne o nové technológie a meracie prístroje.
 
 
Prečo ste sa rozhodli práve pre Mazdu?
- Uchádzali sme sa o značku, ktorá by vhodne doplnila škálu, ktorú momentálne predávame. Fiat má veľmi dobrý segment úžitkových vozidiel. Značka ďalej dominuje v menších a cenovo dostupnejších vozidlách. Chceli sme sortiment, ktorý ponúkame našim zákazníkom rozšíriť o značku, ktorá má punc dizajnovo skvelých a spoľahlivých áut.

Zdroj Trnavský Hlas, 21.7.2015

http://www.trnavskyhlas.sk/c/16548-majitel-trnavskeho-tanex-u-potvrdil-novinku-k-predaju-znacky-fiat-pribudne-mazda.htm

Spoločnosť Mazda North America Operations predstavuje premiéru prvého modelu z novej továrne v Alabame, Mazdu CX-50 Spoločnosť Mazda North America Operations predstavuje premiéru prvého modelu z novej továrne v Alabame, Mazdu CX-50 Viac
Otvorili sme na Nitrianskej novú samoobslužnú AUTOUMYVÁREŇ TANEX Otvorili sme na Nitrianskej novú samoobslužnú AUTOUMYVÁREŇ TANEX Viac
Nový Fiat Tipo Sedan je tu ! Nový Fiat Tipo Sedan je tu ! Viac
Mazda Trnava - autorizovaný predaj a servis OTVORENÉ Mazda Trnava - autorizovaný predaj a servis OTVORENÉ Viac
DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha