Mazda CX-60 a Mazda CX-80

 

 

 

Spoločnosť Mazda potvrdzuje názvy modelov rozšírenej európskej série vozidiel SUV

 

  • V priebehu nasledujúcich dvoch rokov budú v Európe uvedené na trh nové modely Mazda CX-60 a             Mazda CX-80
  • Nový model Mazda MX-30 s rotačným motorom slúžiacim ako generátor sa na trh chystá v prvej polovici     roka 2022

Hirošima 7. októbra 2021. Spoločnosť Mazda Motor Corporation dnes informovala o plánoch na rozšírenie vlastnej série vozidiel SUV počínajúc rokom 2022. Dva nové modely, Mazda CX-60 a Mazda CX-80, zo skupiny Large Product”' tejto spoločnosti budú v celej Európe predstavené v priebehu nasledujúcich dvoch rokov.

S cieľom uspokojiť rastúce potreby v tomto segmente ponúkne Mazda európskym zákazníkom pestrejšiu ponuku vozidiel SUV kombinujúcich najmodernejšie environmentálne parametre s jedinečným potešením z jazdy, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou každého vozidla Mazda.

Súčasne sa na trh v USA a na niektorých mimoeurópskych trhoch uvedú nové modely CX-70 a CX—90 so širšou karosériou a CX-50 zo skupiny využívajúcej malú platformu.

Nové európske modely Mazda CX-60 a Mazda CX-80 prinesú v stredno - až dlhodobom horizonte pozitívny obchodný rast. Spoločnosť Mazda vďaka maximálnemu využitiu svojej vlastnej vývojovej a výrobnej stratégie Building BIock*2 integrujúcej technológiu Skyactiv, komplexné plánovanie a flexibilnú výrobu rozšíri pomocou najmodernejších technológií produkovanú sériu vozidiel Mazda typu SUV.

Modely CX—60 a CX-80 s dvomi resp. tromi radmi sedadiel budú na čele európskej premiéry plug—in hybridných modelov vybavených kombináciou radového štvorvalcového benzínového motora s elektromotorom. Predstaví sa tiež nová generácia radového šesťvalcového benzínového motora Skyactiv-X a naftového motora Skyactiv—D v kombinácii so 48 V mild-hybrid systémom, ktorý kombinuje vysoký výkon a skvelé environmentálne parametre.

Okrem toho dôjde v prvej polovici roku 2022 k predstaveniu novej verzie prvého sériovo vyrábaného elektromobilu Mazda MX-30 obsahujúceho viacero elektrifikačných technológií a využívajúceho unikátny rotačný (Wankelov) motor Mazda ako generátor elektrickej energie.

Približne od roku 2025 predstaví spoločnosť niekoľko nových produktov na novej platforme určenej pre elektromobily. Vďaka uvedeniu spomenutých modelov na trh bude spoločnosť Mazda na správnej ceste smerujúcej k zvýšeniu elektrifikácie svojej kompletnej ponuky do roku 2030.

Popri týchto nových modeloch zostáva Mazda CX-5, ktorá nedávno prešla modernizáciou, jedným z  hlavných  modelov stojacim za obchodným úspechom spoločnosti Mazda na celom svete. CX-5 i ďalšie modely, ako napríklad CX-30, nestratia kľúčové postavenie v sérii SUV Crossoverov Mazda. Dizajnovým vývoj, produktové vylepšenia a zavedenie a využívanie najmodernejších bezpečnostných technológií a funkcií konektivity  neustále zdokonaľujú  modelový rad, pričom vozidlá nijako nestrácajú svoju atraktivitu.

 

”1 Modely zo skupiny Larg Product: CX-60, CX-70, CX-80 a CX-90

”2 Jedinečná stratégia spoločnosti Mazda zameraná na efektívny rozvoj a využívanie špičkových technológií zostavením komplexného balíka nosných technológií vo forme „blokov“.

Zdroj: Tlačová správa Mazda Motor Slovakia

 

Fiat TANEX  získal ocenenie Najlepší predajca LCV 2018 Fiat TANEX získal ocenenie Najlepší predajca LCV 2018 Viac
Nový Fiat 500X Nový Fiat 500X Viac
TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu Viac
Najširšiu ponuku úžitkových vozidiel Fiat Professional nájdete v TANEXE Najširšiu ponuku úžitkových vozidiel Fiat Professional nájdete v TANEXE Viac

KOMENTÁRE

DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha