Plne elektrická Mazda

V slovenských mestách vidno čoraz viac automobilov so zeleným evidenčným číslom vozidla, ktoré signalizuje, že ide o elektromobil. Novinku na elektrický pohon pred rokom predstavila aj Mazda. MX-30 v sebe skĺbila pohodlnosť auta a šetrnosť k životnému prostrediu. Navyše, teraz za veľmi dobrú cenu.

TANEX ponúka elektromobil Mazda MX-30 do konca mesiaca s výraznou zľavou

 

Mazda MX-30.


Autorizovaný predajca vozidiel Mazda pre Trnavu spoločnosť TANEX, aktuálne ponúka elektromobil MX-30 so zľavou až 8200 eur! Akcia na testovacie vozidlo platí do konca mesiaca jún, jeho nový vlastník tak zaplatí len 28200 eur.


Okrem toho získa nový majiteľ k tomuto športovo poňatému crossoveru nabíjaciu kartu, vďaka ktorej bude môcť jazdiť približne rok zadarmo.


Mazda MX-30 je ideálna na každodenné jazdy hlavne v meste. Výrobca udáva dojazd 200 kilometrov od nabitia, čo pri bežnej prevádzke auta za deň v meste bohato stačí.

 


V automobilke stavili na menšiu a ľahšiu batériu, nakoľko aj tak si užívateľ každý deň vozidlo nabíja doma.

 

Zároveň sa týmto krokom Mazda snaží udržať ekologickú stopu na čo najnižšej úrovni počas celého cyklu prevádzky vozidla a aj cenu vozidla na prijateľnej úrovni.


V samotnej Trnave je niekoľko nabíjacích staníc na elektromobily, kde sa dá energia autu v prípade potreby doplniť aj počas dňa.

 


Model sme mali možnosť si osobne vyskúšať. Vyzdvihnúť musíme, že ide o živé vozidlo, ktoré nemá problém s akceleráciou z miesta, ani pri potrebe zrýchliť pri predbiehacom manévri na okresných cestách.


Kvapalinou chladený vysokonapäťový 35,5 kWh akumulátor zložený z Li-ion článkov živí AC synchrónny elektromotor s výkonom 105 kW a 265 Nm krútiaceho momentu, ktorý je k dispozícii prakticky okamžite.


Tak ako pri benzínových a dieselových motoroch však aj tu platí, že čím ľahšia noha na pedáli, tým dlhší dojazd. Ten si môžete u MX-30 zvýšiť jazdou v meste najmä využívaním rekuperácie.

 

 


Mazda je tradične výborná jazdnými vlastnosťami a aj MX-30 zostala tomu verná a na ceste nemá problém ani s ostrými zákrutami.


Veľmi dobré jazdné vlastnosti súvisia aj so systém G-Vectoring Control, ktorý auto stabilizuje a jazda je potom ladnejšia a pokojnejšia.

 


Interiér pre vodiča ponúka komfortný priestor. Stredový tunel a držadlá dverí sú netradične olemované materiálom z korku, čo je odkaz na históriu japonskej firmy, ktorá sa pred sto rokmi zaoberala aj výrobou tejto komodity.


Volant a prístrojový štít nadväzujú na dizajnérske prvky z iných typov vozidiel Mazda. Celkovo pôsobí jazda v Mazde MX-30 veľmi pohodlne a štýlovo.


Viac informácií o možnosti zakúpiť si vozidlo sa dozviete na trnava.mazdaihned.sk, prípadne telefonicky alebo osobne u predajcov spoločnosti TANEX sídliacej na Nitrianskej 25 v Trnave.

Zdroj: www.trnavskyhlas.sk

Tanex sa zaradil medzi najlepších dílerov Mazdy, klientom na párty predstavil novú CX-5 Tanex sa zaradil medzi najlepších dílerov Mazdy, klientom na párty predstavil novú CX-5 Viac
Kártkodobý i dlhodobý prenájom nového vozidla Kártkodobý i dlhodobý prenájom nového vozidla Viac
Vykúp vozidiel jednoducho a rýchlo Vykúp vozidiel jednoducho a rýchlo Viac
TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu Viac

KOMENTÁRE

DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha