MAzda CX-5

MAZDA CX-5 Exceluje vo vytrvalostnom teste na 100 000 kilometrov

  • súčasná generácia vozidiel kopíruje úspech vlastných predchodcov
  • kompaktné SUV vyniká pôsobivou úrovňou spoľahlivosti a bezproblémovej prevádzky
  • Výsledok završuje bezchybnosť na servisnej prehliadke

Najvyššie hodnotenia za najpredávanejšie kompaktne SUV: Mazda CX-5 absolvovala test odolnosti na 100 000 km vykonaný magazínom ,,Auto Bild" s vyznamenaním. Mimoriadne úspešný model Mazda presvedčil porotu nielen z hľadiska každodennej prevádzky. Vďaka žiadnym výrazným chybám a tiež bezchybnosti na servisnej prehliadke získalo kompaktne SUV jedno z najvyšších hodnotení, aké boli kedy v teste odolnosti udelene.

Redaktori magazínu ,,Auto Bild" už v teste odolnosti z roku 2015 potvrdili vynikajúcu kvalitu predchádzajúceho modelu z hľadiska dlhodobej životnosti. Z dôvodu určitej chyby pri servisnej prehliadke však vozidlo v tom čase získalo len hodnotenie „A-„. Nova CX-5 nevykazuje vôbec žiadne chyby a vyslúžila si rovno hodnotenie „A“ a štvrté miesto v absolútnom rebríčku za všetky obdobia - čo je zoznam obsahujúci 68 vozidiel.

 

Počas každodennej prevádzky Mazda CX-5 zapôsobila na redakčný tím svojou priestrannosťou, dostatkom priestoru pre rodinu alebo fotografické vybavenie, ako aj vysokou úrovňou motorického komfortu a kultivovanou hnacou sústavou. Obzvlášť vysoko bola hodnotená hladká spolupráca naftového motora Skyactiv-D184 so šesťstupňovou automatickou prevodovkou (spotreba NEDC 5,5l / 100 km, CO2: 145 g/km).

Kompaktné SUV Mazda počas testovacieho obdobia tiež nevykazovalo žiadne technologické nedostatky, nedošlo k žiadnej poruche ani vyradeniu z prevádzky, nevyskytli sa žiadne chyby, ani nedošlo k neplánovaným návštevám servisu . Dokonca ani po demontáži modelu CX-5 pod odborným dohľadom na jednotlivé diely porotcovia nezistili žiadne výrazne chyby. Naftový motor s objemom 2,2 litra ani podvozok či interiér nevykazovali po 100 000 kilometroch nijaké výrazne opotrebenia, čo na expertoch z odborného magazínu zanechalo veľký dojem.

Takáto skvelá výkonnosť v teste odolnosti je ďalším dôkazom vysokej spoľahlivosti a kvality Mazdy CX-5 z hľadiska dlhodobej životnosti . V modelovom roku 2021 sa druha generácia úspešného SUV ešte viac optimalizovala vďaka zmodernizovanému interiéru, rozšírenej výbave a ešte kultivovanejším pohonným jednotkám . Okrem prémiového naftového motora Skyactiv­-D184 je Mazda CX-5 dostupná v ďalšej naftovej verzii a tiež v dvoch benzínových verziách . Každá z motorických verzii môže byť vybavená manuálnou alebo automatickou prevodovkou a pohonom predných alebo všetkých kolies.

 

ZDROJ: Tlačová správa Mazda Motor Slovensko

 

Majiteľ trnavského TANEX-u potvrdil novinku, k predaju značky Fiat pribudne Mazda Majiteľ trnavského TANEX-u potvrdil novinku, k predaju značky Fiat pribudne Mazda Viac
Fiat v Ženeve predstavil svoje novinky 2016 Fiat v Ženeve predstavil svoje novinky 2016 Viac
Testovali sme crossover Fiat 500X. Bacuľatá novinka vyzerá aj jazdí skvele Testovali sme crossover Fiat 500X. Bacuľatá novinka vyzerá aj jazdí skvele Viac
Zážitok z jazdy aj pocit bezpečia: Mazda CX-30 svojimi vlastnosťami očarí Zážitok z jazdy aj pocit bezpečia: Mazda CX-30 svojimi vlastnosťami očarí Viac

KOMENTÁRE

DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha